donderdag 1 mei 2014

Zuid-Afrika - Het kan ook anders!

Het kan ook anders!

De_boot_naar_de witte_haaiWanneer je aan Zuid-Afrika denkt, dan zullen de Big Five en de safari’s voornamelijk naar boven komen. Maar het kan ook anders! Tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika ben ik ook gaan kooiduiken met niemand minder dan: WITTE HAAIEN!!!

Ik verbleef in Gans Bay (Gansbaai), in het zuiden van Zuid-Afrika. Met witte haaien zwemmen stond al heel lang op mijn verlanglijstje en hiervoor moest ik naar Van Dyks Bay. Vanuit deze plek gaan er verschillende boten op zee om te gaan kooiduiken met witte haaien.  

In de ochtend verzamelden we bij Great White Shark Tours, het bedrijf waarmee ik ging duiken. Tijdens het ontbijt kregen we een briefing over de boot, veiligheid en de haaien. De boot waarmee we aanvaarden, was compact voor de groep, maar we pasten er allemaal op. Na een aantal kilometer varen, kwamen we aan bij het zogenaamde “sharks alley”. Tevens een plek waar ontzettend veel zeehonden zitten, prachtig!

De_witte_haai
Het anker werd in het water gelaten en de haaien werden naar de boot gelokt met “chums”, lokaas.  Het duurde niet lang voordat er een monster van een haai aankwam. Wauw, wat een mooie en bijzondere dieren zijn dat, erg spannend! Hij had het lokaas al gelijk te pakken en zijn vele tanden werden zichtbaar.

Na het wetsuit aangedaan te hebben, gingen we in groepjes van 4 personen in de kooi. De haai is erg nieuwsgierig waardoor hij maar om en langs de kooi bleef zwemmen. Ik moet zeggen dat het een unieke en zeker een indrukwekkende ervaring was.

Het zwemmen met de haai was zeker één van de beste ervaringen die ik heb gehad. Op naar de volgende ervaring!


Zeehonden_op_een_eiland
Groetjes, Jorine  
Reisspecialist bij Beleef Reizen
De_witte_haai
 "Zuid-Afrika, prachtige bestemming en daarom geweldig om voor dit land reizen op maat samen te stellen!"

Geen opmerkingen :

Een reactie posten