dinsdag 3 juni 2014

Canada, Quebec - Je hebt natuur en cultuur

Canada is vooral bekend vanwege haar indrukwekkende natuur, maar naast bergen, meren en watervallen biedt Canada ook veel cultuur. De stad Quebec City is een zeer geliefde stad en wordt gekenmerkt door het typische Franse karakter, vrijwel overal wordt Frans gesproken. De stad doet Europees aan, met vele smalle straten en kleine boutique winkels. Slenterend door deze straten waant u zich eerder in Frankrijk dan in Canada. Quebec City kent ook vele goede restaurants, het is culinair genieten!

chateau_Frontenac
Chateau Frontenac
De stad heeft een ere plek op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO als één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Na een bezoek aan deze fantastische stad zult u begrijpen waarom.

Quebec is omrand door een eeuwen oude stadsmuur, waar u een wandeling overheen kunt maken. Tijdens deze route kunt u genieten van de mooie uitzichten over Quebec. Een opvallend gebouw dat in Quebec niet te missen is, is het Chateau Frontenac. Dit historisch hotel is het meest gefotografeerde gebouw in de wereld en dat is niet voor niets. U kunt hier overigens ook overnachten.

Notre_dames_des_victoires_kerk
Notre-Dames-des-Victoires kerk
Place Royal is de moeite waard voor een bezoek. U waant zich in een geheel andere eeuw wanneer u hierdoor wandelt. Hier kunt u verschillende musea zoals het Musee de la civilisation bezoeken waar u de cultuur en historie van Quebec kunt ontdekken. Breng ook een bezoek aan de Notre-Dame-des-Victoires kerk, de oudste stenen kerk van heel Noord-Amerika (1688). Place Royal ligt aan de oude handelshaven van Quebec.

Quebec heeft 2 theaters waar men van klassieke muziek en opera kan genieten. Hier komen verschillende (internationale) orkesten spelen, maar het theater zelf is al een aanschouwing opzich. Het Theatre de Capitole de Quebec is een prachtig gebouw gedateerd uit 1903. Blijf niet buiten staan, geniet hier van een heerlijk diner in het restaurant en aanschouw de magie van het theater, zowel de binnen als buitenkant. Het Grand Theatre de Quebec is een moderner gebouw uit het jaar 1971. Bezoek dit theater in de avond, want dan wordt dit theater mooi verlicht.
Grand_theatre_de_Quebec
Grand Theatre de Quebec

Tijdens mijn reis door Oost Canada vond ik Quebec een fantastische stad. De stad verraste mij qua cultuur, historie en uitstraling, en is totaal niet te vergelijken met Toronto  Maar de stad heeft nog veel meer te bieden dan dat hierboven vermeld staat.

Heb ik u nieuwsgierig gemaakt? Ik help u graag met uw vragen en adviseer u graag met een mooie route voor een onvergetelijke reis.
Groet, Michael

Grand_theatre_de_Quebec
Grand Theatre de Quebec
chateau_frontenac
Chateau Frontenac
Theatre_de_capitole_de_quebec
Theatre de Capitole de Quebec


Geen opmerkingen :

Een reactie posten