vrijdag 20 juni 2014

Oost Amerika - Wat een ontdekking!

sign-Shenandoah-National-parkAfgelopen maand mocht ik weer naar één van mijn favoriete bestemmingen; Verenigde Staten, Amerika. Dit keer heb ik een route door Oost-Amerika gemaakt. Naast al het natuurschoon van de Niagara Falls, Finger Lakes en de Green Mountains mogen de geweldige steden als New York, Washington en Boston natuurlijk niet ontbreken. Maar een van mijn persoonlijke hoogtepunten was een bezoek aan Shenandoah National Park!

Het Shenandoah National Park ligt op een uurtje rijden ten zuid westen van Washington. Het park biedt een mooi landschap van ongerepte bossen, platteland en heuvels.

Shenandoah-National-ParkEen van de topattracties is de skyline drive, die  langs meer dan 75 spectaculaire uitzichtpunten gaat. Deze weg wordt gezien als een van de mooiste wegen in Amerika. Verder kun je in Shenandoah paardrijden, op forel vissen, watervallen zien en met een beetje geluk een beer in de ogen kijken. Ook is een kanotocht over de Shenandoah rivier een echte aanrader. Door het park lopen de beroemde paden van de Apalachian trail over een afstand van 162 kilometer. U kunt hier op verschillende manieren overnachten. Denk hierbij aan een camping, een hotel of in een ‘trailside hut’.

In de maanden september/ oktober is de Indian Summer en zijn de kleuren van de bladeren aan de bomen hier echt spectaculair van helder rood naar oranje en geel. Dit is naar mijn idee dan ook de mooiste periode om hier rond te touren. De entreekosten van het park liggen rond
de $ 10,- en de 
$ 15,- en u kunt het park in met uw voertuig.


Dit nationaal park is één van de vele die Amerika te bieden heeft. Heb ik u nieuwsgierig gemaakt? Ik help u graag met uw vragen en adviseer u graag met een mooie route voor een onvergetelijke reis.

Groetjes, 

Monique
Specialist Beleef Reizen
 


Geen opmerkingen :

Een reactie posten